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Cuisine

The cuisine at Gut Purbach blends French cookery, Burgenland tradition and Max Stiegl's talent of putting his mark on and improving traditional dishes. Gut Purbach is famous for its offal and for the love and devotion with which the owner prepares these more difficult parts of the animal. Max Stiegl puts exactly the same passion into Burgenland classics such as Grammelknödel (Greave Dumplings) with Tomatoes and Ginger, Halászlé (Fisherman's Soup) or new creations, such as Oafisch (a variation on poached egg) with Tarragon and Artichokes, or Babette Curry.

Great emphasis is placed on regional seasonal ingredients, from fresh fish from Lake Neusiedl and game from the Leitha Mountains to lamb from his own farm, poultry from neighbours and even his own herb garden. The menu changes with the seasons - from the wintry Lenten menu to summer barbecue specialities.

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Drinking

To match our Pannonian and traditional cuisine, we recommend our range of selected wines, which includes special vintages and fine examples from both Burgenland and particular areas such as Bordeaux and Burgundy.

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Max Stiegl

At Gut Purbach, Max Stiegl allows his guests to taste the landscape of Burgenland, the terroir of the region. His goat meat comes from his own farm on the slopes of the Leitha Mountains, while his pigs come mainly from a small establishment near Sopron, where the animals either graze in the fields or rummage for weeds in the local vineyards. His fish is caught exclusively in Lake Neusiedl and every morning he goes into the woods behind his sheep pasture to collect fresh seasonal herbs, wild garlic, mushrooms or berries.

Max Stiegl has made famous his passion for the less accessible parts of the animal, offal. He takes the time to carefully clean tripe, braises lamb tongues with devotion and has so much respect for the animals he works with that he does not throw anything away and even boils the head. When all this is done, there is still enough time to fry a fillet or sirloin.

Mein Pannonien

Ein Kochbuch zum Genießen, Schauen und auch Kochen.

Eine zeitgerechte Interpretation der pannonische Küche liefert Max Stiegl in seinem Restaurant Gut Purbach, dem ältesten Haus in Purbach am Neusiedlersee. Am Speiseplan stehen pannonische Gerichte und mit seiner Innereienküche feiert Stiegl national wie international größte Erfolge.

Seine Küche wurde jetzt mit außergewöhnlichen Bilder der renommierten Fotografin Luzia Ellert gekonnt in Szene gesetzt.

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Reservations

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We accept all credit cards. We are a non-smoking establishment.

News- & Eventcalender

SCHNAUZEN TRAGTASCHE, LUZIA ELLERT € 60,00

MIT MOTIV: „GANSL MT ROTKRAUT“ oder „STICHTAG“

An diesen Tagen servieren wir 13 Gänge Innereien Menü:

Freitag, 24. Februar
Freitag, 21. April
Donnerstag, 18. Mai
Freitag, 9. Juni
Donnerstag, 4. August
Freitag, 22. September
Freitag, 3. Dezember

Beispielmenü als PDF

Mein absolutes Lieblingstier ist die Ente,
und zwar Pommernente, eine alte fast vergessene Tierrasse.
Um ihr die absolute Aufmerksamkeit bieten zu können servieren wir sie
frisch aus dem Brotbackofen nur samstags von 12 - 14h.
Die Ente wird nach einem alten historischen Rezept zubereitet,
dazu reichen wir saisonale, regionale Zuspeisen.

ENTE, Pommernente im Ganzen auf Heu gebraten
mit saisonalen Beilagen € 24,00

Jeden Donnerstag und Freitag bieten wir einen Business Lunch inkl. Gedeck an.

2 Gang € 26,00  I  3 Gang € 33,00

Beginn: 12 Uhr

Informationen zum Sautanz zum Download:
Informationen zum Sautanz auf Gut Purbach

SAUTANZ PACKAGE 2017

Freitag, 24. November
Rose Sekt als Begrüßung
5 Gänge Wildgeflügel Menü
Weinbegleitung
Kaffee
Schnapserl
Nächtigung im einem unserer Zimmer oder Suite

Samstag, 25. November
8.30 Uhr Pannonisches Frühstück
10.00 Uhr Sautanz

Sonntag, 26. November
Pannonisches Frühstück

Sautanz Package im Doppelzimmer € 395,00 / Person
Sautanz Package in der Suite Burgenland € 425,00 / Person
Sautanz Package im Schusterhaus € 550,00 / Person